CHRISSIE ROMANO BAND – PHOTO

Op de video bij deze recensie kunt u luisteren naar een akoestische live gespeelde versie van het liedje “Photo”, de titeltrack van het nieuwste album van de ‘Chrissie Romano Band’, een Amerikaanse pop- en rockformatie uit Rochester, New York rond zangeres, gitariste en songschrijfster Chrissie Romano. De andere bandleden zijn bassist Ken Romano en drummer John Pasquarella. Voor de plaatopname werd daarenboven voor enkele tracks een beroep gedaan op toetsenisten Adam Whiting en John Strossman, gitarist Scott Zani en drummer Mario Encina.

Het album “Photo” bevat maar negen nummers, maar die zijn dan wel allemaal goed gebracht en perfect passend op deze plaat. Het gaat vooral om catchy, uptempo gebrachte pop- en rockliedjes met boodschaphoudende songteksten die Chrissie Romano allemaal zelf heeft gecomponeerd en waar ze af en toe haar hart en ziel helemaal bloot in geeft.

Dat is zeker het geval in songs als “What About Her?”, “Bittersweet And Unkind”, emoballad en tearjerker “Broke Mine” en het mooie slotnummer “Romeo” dat wat lijkt op solowerk van Patti Scialfa (aka Mrs. Springsteen). Aan dat lijstje zouden wij heel graag ook nog het aanstekelijk ritmische “Grow Old” en de ballad “Morgan’s Song” willen aan toevoegen.

Tot slot hebben we ook kunnen achterhalen dat de albumtiteltrack “Photo” geïnspireerd is door het moment toen Chrissie Romano een foto van haar onlangs overleden moeder vond tussen de spullen die ze in het huis van haar ouders aan het opruimen was. De songtekst verhaalt over alle emoties en herinneringen die bij haar opdoken bij het zien van die foto. Meer uit het leven gegrepen kan het toch nauwelijk nog worden.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video